Third Series

/Third Series
Third Series 2019-11-03T08:33:01+01:00

logo_site_250We schrijven de zomer van 2003 (of het kan ook 2002 zijn) – in de 2e klasse van honkballend Nederland zitten wederom veel 3e teams die tegen elkaar moeten spelen, graag kampioen willen worden, maar vreemd genoeg niet willen promoveren… Hier moet toch meer mee te doen zijn!

Wat gebeurde er – de teams kregen een eigen website, de onderlinge standen werden bijgehouden en vaak waren dit de mooiste  en leukste wedstrijden van het seizoen. Ja, jullie zijn nou wel als tweede geëindigd, maar onderling staan we wel boven jullie. Dit ging zo maar een paar jaar door totdat er een stelletje knapen uit Mokum bedachten een toernooi te organiseren aan het einde van het seizoen… een mooie afsluiter!

En zo geschiedde het – eerst nog een beetje onwennig, maar de geboorte van de Third Series was een feit. Inmiddels hebben we het eerste lustrum gevierd en zijn van plan om nog wel even door te gaan.
Zoals gezegd waren de eerste Third Series  waren in 2005. In 2009 zijn ook de dames werden toegevoegd.

Mede dankzij het succes van de Third Series en het feit dat er veel honkballers zijn die door gebrek aan tijd of maatschappelijke veranderingen (drukke baan, gezin enz) geen kans meer zien om te honkballen binnen de reguliere competitie maar wel graag actief willen blijven in het honkbal – is ism de KNBSB de Dutch Senior Baseball League opgericht. Je zou ook kunnen zeggen dat de Third Series één van de kweekvijvers is voor deze league!

Tijdens de Third Series was er voor, tijdens, tussen en na de wedstrijden volop gelegenheid om onder het genot van een BBQ-hapje en een Amsterdams biertje legendarische honkbalsagen uit te wisselen. 

 

 

Aangeboden door

ZJAM_powered