Haarlemse Honkbalweek 2014

//Haarlemse Honkbalweek 2014

Haarlemse Honkbalweek 2014

De Haarlemse Honkbalweek is sinds 1961 voor veel Haarlemmers een begrip. Om het jaar betreden ruim 70.000 bezoekers het Pim Mulierstadion. Doch blijkt een hele generatie jonge Haarlemmers nog nooit een keer naar een wedstrijd te zijn geweest. Daar moet verandering in komen! Dit jaar is de Haarlemse Honkbalweek van vrijdag 11 juli tot en met 20 juli. Het belooft wederom een spektakel te worden met top honkballers uit Amerika, Japan, Chinese Taipei en natuurlijk Nederland. 

Haerlems_Bodem_Haarlemse_Honkbal_Week_2014

Het is ieder jaar weer een druk bezocht event, maar wat houdt het eigenlijk in? Sinds 1961 is Haarlem de thuisbasis van het grootste en drukst bezochte internationale honkbaltoernooi van Europa. De Haarlemse Honkbalweek is een tiendaags ‘invitatietoernooi’ voor teams uit verschillende landen. Dit jaar gaat het tussen Team USA, Japan, Chinese Taipei en natuurlijk het Nederlandse team. De Haarlemse Honkbalweek is in de afgelopen vijftig jaar uitgegroeid tot een gerenommeerd (familie)evenement en relatiemarketing platform. (lees: onder het genot van een biertje en een mooie partij honkbal een zakelijk bespreking voeren)

Haerlems_Bodem_Haarlemse_Honkbal_Week_2014_2

Voor veel gezinnen is het een dagje uit, want er is veel te doen; deelname aan een clinic, een ontmoeting met een held, top honkbal kijken, maar ook lekker eten en drinken voor een bijzonder acceptabele prijs.  Van de doorgewinterde-Honkbalweek-gangers vernemen we dat het ook op de parkeerplaats ontzettend gezellig is…

Het niveau van het honkbal in Nederland is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Zo werd Nederland, door de overwinning op het Cubaanse team, in 2011 zelfs wereldkampioen! Ook spelen diverse Nederlandse spelers inmiddels in de Major League in de Verenigde Staten, het Mekka van het honkbalsport. Tijdens de Haarlemse Honkbalweek wordt er ook gescout naar veelbelovende spelers en bestaat de kans dat jouw favoriete speler doorstroomt naar de Major League! Zo maakte Mart Smeets recentelijk een documentaire over Nederlandse honkballers in Amerika.

LEES HIER MEER OP HAERLEMS BODEM 

By | 2019-03-21T12:11:53+01:00 juni 2nd, 2014|Events|0 Comments

Aangeboden door

ZJAM_powered